Szolgáltatásaink

Díjtalan tanácsadás és ajánlat készítés
A Baranyakollektor, a szoláris rendszerek építéséhez szükséges, valamennyi összetevő teljes kínálatával rendelkezik.
Megrendelőinknek segítünk, előzetes felmérés alapján a rendszer méretének meghatározásában, ideális összeállításában.
Elvégezzük azokat a számításokat, amelyek a várható energia megtakarításra vonatkoznak, egy-egy létesítmény esetében akár több, egymástól eltérő lehetőség felvázolásával is.
Minden megrendelőnk számára, az igényeinek és lehetőségeinek legmegfelelőbb megoldást keressük, amelynek segítségével mind gazdaságosabbá teheti a rendszer működtetését.
Az egyes módozatokról, kérésre külön-külön árajánlatot készítünk.
Díjtalan felmérés és tervezés
Egy szoláris rendszer méretezésénél, tervezésénél számtalan, a rendszer működését nagyban befolyásoló körülményt kell számításba venni, ez a munka döntően meghatározhatja annak későbbi használhatóságát, de a beruházás költségeit is. Számolni kell például a várható időjárással, a Nap mozgásával, az ennek megfelelő, a kollektorok, napelemek felületét érő sugárzási értékekkel különböző tájolásnál és dőlésszögnél, vagy a szabályozó elektronika ki-be kapcsolási értékeivel, de az eltérő felhasználói szokásokkal is.
Éppen ezért, egy szoláris rendszer megtervezése, csak megfelelő számítógépes program segítségével végezhető el kellő pontossággal.
A program sok év meteorológiai adatai alapján számol időjárási valószínűségeket. Figyelembe vesz minden olyan tényezőt, amelyekre a rendszer méretezésekor tekintettel kell lenni. A tervezés során valós időjárási viszonyokat enged szimulálni, definiálhatjuk többek között a kollektorok, napelemek legfontosabb jellemzőit, az egyes típusok hatásfokát, veszteségét, a felhasználás körülményeit. Segítségével meghatározhatjuk a rendszer által fedezett hőszükséglet, vagy villamos teljesítmény arányát különböző időszakokban és éves viszonylatban egyaránt. A program használatával kiszámítható a szükséges kollektor- vagy napelem felület mérete, kollektorok esetében a hozzá tartozó tárolókapacitással.
 A rendszer méretezését és tervezését díjtalanul elvégezzük egy, a telepítés helyszínén végzett felmérés alapján.
Díjtalan pályázat írás és ügyintézés
Folyamatosan figyeljük azokat a pályázatokat, amelyek valamilyen támogatást nyújtanak a megújuló energiák felhasználására.
Lehetőség esetén, segítséget nyújtunk a pályázat összeállításában, vagy lakossági pályázat esetén, teljes egészében elkészítjük azt.
Hálózatra visszatápláló napelemes rendszerek megrendelése esetén, ugyancsak díjtalanul vállaljuk a szolgáltató felé történő, teljes körű ügyintézést.
Kivitelezés
 A szoláris berendezések szerelése sokak szerint házilag is kivitelezhető, de tekintettel arra, hogy ez a munka nem kevés speciális felkészültséget igényel és a szerelés díja a beruházás teljes költségeinek csak igen kis hányadát képviseli, ajánlatosabb tapasztalattal bíró szakemberek szolgáltatását igénybe venni.
Az értékesítéshez kapcsolódóan, természetesen vállaljuk teljes rendszerek telepítését és beszabályozását is.
A szerelést a Baranyakollektor által megbízott alvállalkozók végzik, akik a munka várható díjáról minden esetben árajánlatot adnak.
Cégünk, az alvállalkozók által elvégzett munkára, a törvényben meghatározott módon és mértékben garanciát vállal.